Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Install and Configure on Dell Powervault 114T with LTO Ultrium 2

  1. #1

    Default Install and Configure on Dell Powervault 114T with LTO Ultrium 2

    hey there,

    i have a RHEL5 machine with a Dell Powervault 114T with LTO Ultrium 2. i need to use amanda (the one supplied with install, if possible) to back up a RHEL4.5 Server and a RHEL5 server also. however, i cannot get my head around how/what to change and/or do. i am fairly experienced with Linux, and command based programs, but this seems a bit more complicated. can someone please provide me with a sample amanda.conf file, or at least some instructions please!

    much appreciated!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    124

    Default

    Install Amanda Server software on the server and Amanda Client software on the clients.

    A Quick start guide can be found at:
    [url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Quick_start[/url]

    The following tapetype is close to what you have.
    [url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Tapetype_definitions#Dell_PV132T_LTO2[/url]

    Let's us know how it goes.

    --Kevin Till
    Zmanda

  3. #3

    Default

    Dude, thanks for the reply, but i have already looked at all that and it still didnt work. i guess i'll just have to keep at it

  4. #4

    Default

    ok, tried it again, with a bit more patience... i ran amdump then got this mail:

    Code:
    Message 1:
    From amandabackup@xxx.yyy.com  Fri Sep 28 15:30:28 2007
    Date: Fri, 28 Sep 2007 15:30:27 +0800
    From: Amanda <amandabackup@xxx.yyy.com>
    To: root@xxx.yyy.com
    Subject: ZZZ AMANDA MAIL REPORT FOR September 28, 2007
    
    Hostname: xxx.yyy.com
    Org     : ZZZ
    Config  : daily
    Date    : September 28, 2007
    
    The next tape Amanda expects to use is: a new tape.
    
    FAILURE AND STRANGE DUMP SUMMARY:
      aaa.yyy.com  /folder1           RESULTS MISSING
      aaa.yyy.com  /folder2  RESULTS MISSING
      aaa.yyy.com  /folder3       RESULTS MISSING
      taper: ERROR tape-error <nohandle> "[Taper syncpipe fault]"
      planner: ERROR Request to aaa.yyy.com failed: timeout waiting for ACK
    
    
    STATISTICS:
                              Total       Full      Incr.
                            --------   --------   --------
    Estimate Time (hrs:min)    0:01
    Run Time (hrs:min)         0:01
    Dump Time (hrs:min)        0:00       0:00       0:00
    Output Size (meg)           0.0        0.0        0.0
    Original Size (meg)         0.0        0.0        0.0
    Avg Compressed Size (%)     --         --         -- 
    Filesystems Dumped            0          0          0
    Avg Dump Rate (k/s)         --         --         -- 
    
    Tape Time (hrs:min)        0:00       0:00       0:00
    Tape Size (meg)             0.0        0.0        0.0
    Tape Used (%)               0.0        0.0        0.0
    Filesystems Taped             0          0          0
    
    Chunks Taped                  0          0          0
    Avg Tp Write Rate (k/s)     --         --         -- 
    
    ^L
    NOTES:
      planner: tapecycle (5) <= runspercycle (5)
      planner: Adding new disk aaa.yyy.com:/folder1.
      planner: Adding new disk aaa.yyy.com:/folder2.
      planner: Adding new disk aaa.yyy.com:/folder3.
      driver: WARNING: got empty schedule from planner
    anyone help? i have no idea what to do

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    8

    Default

    Can you run an amcheck as well and post the results.

    You may also want to see if you have files in /tmp/amanda as this will shed more light on the errors you're getting.

    Stuart.

  6. #6

    Default

    Code:
    #cat amflush.20070917153212.debug 
    amflush: debug 1 pid 4655 ruid 0 euid 0: start at Mon Sep 17 15:32:12 2007
    amflush: time 0.000: Usage: amflush [-b] [-f] [-s] [-D date]* <confdir> [host [disk]* ]* [-o configoption]*
    amflush: time 0.000: pid 4655 finish time Mon Sep 17 15:32:12 2007
    Code:
    cat taper.20070928152956.debug 
    taper: debug 1 pid 22864 ruid 504 euid 504: start at Fri Sep 28 15:29:56 2007
    taper: pid 22864 executable taper version 2.5.2p1
    taper: debug 1 pid 22864 ruid 504 euid 504: rename at Fri Sep 28 15:29:56 2007
    taper: page size = 4096
    taper: buffer size is 32768
    taper: buffer[00] at 0xb7f44000
    taper: buffer[01] at 0xb7f4c000
    taper: buffer[02] at 0xb7f54000
    taper: buffer[03] at 0xb7f5c000
    taper: buffer[04] at 0xb7f64000
    taper: buffer[05] at 0xb7f6c000
    taper: buffer[06] at 0xb7f74000
    taper: buffer[07] at 0xb7f7c000
    taper: buffer[08] at 0xb7f84000
    taper: buffer[09] at 0xb7f8c000
    taper: buffer[10] at 0xb7f94000
    taper: buffer[11] at 0xb7f9c000
    taper: buffer[12] at 0xb7fa4000
    taper: buffer[13] at 0xb7fac000
    taper: buffer[14] at 0xb7fb4000
    taper: buffer[15] at 0xb7fbc000
    taper: buffer[16] at 0xb7fc4000
    taper: buffer[17] at 0xb7fcc000
    taper: buffer[18] at 0xb7fd4000
    taper: buffer[19] at 0xb7fdc000
    taper: buffer structures at 0xb7fe4000 for 240 bytes
    syncpipe_get reader halting: Unexpected read EOF
    syncpipe reader halting: Write error - Broken pipe
    Code:
    cat planner.20070928152956.debug 
    planner: debug 1 pid 22862 ruid 504 euid 0: start at Fri Sep 28 15:29:56 2007
    planner: debug 1 pid 22862 ruid 504 euid 504: rename at Fri Sep 28 15:29:56 2007
    planner: time 0.005: security_getdriver(name=BSD) returns 0xd7dbe0
    planner: time 0.005: security_handleinit(handle=0x99c3978, driver=0xd7dbe0 (BSD))
    planner: time 0.007: bind_portrange2: Skip port 706: Owned by silc.
    planner: time 0.008: bind_portrange2: Skip port 707: Owned by borland-dsj.
    planner: time 0.014: bind_portrange2: Try  port 708: Available   - Success
    planner: time 0.014: dgram_bind: socket 3 bound to ::.708
    planner: time 0.014: dgram_send_addr(addr=0x99c3998, dgram=0xd8fc44)
    planner: time 0.014: (sockaddr_in6 *)0x99c3998 = { 10, 10080, ::ffff:192.168.1.3 }
    planner: time 0.014: dgram_send_addr: 0xd8fc44->socket = 3
    planner: time 10.013: dgram_send_addr(addr=0x99c3998, dgram=0xd8fc44)
    planner: time 10.013: (sockaddr_in6 *)0x99c3998 = { 10, 10080, ::ffff:192.168.1.3 }
    planner: time 10.013: dgram_send_addr: 0xd8fc44->socket = 3
    planner: time 20.013: dgram_send_addr(addr=0x99c3998, dgram=0xd8fc44)
    planner: time 20.013: (sockaddr_in6 *)0x99c3998 = { 10, 10080, ::ffff:192.168.1.3 }
    planner: time 20.013: dgram_send_addr: 0xd8fc44->socket = 3
    planner: time 30.014: security_seterror(handle=0x99c3978, driver=0xd7dbe0 (BSD) error=timeout waiting for ACK)
    planner: time 30.014: security_close(handle=0x99c3978, driver=0xd7dbe0 (BSD))
    planner: time 30.014: pid 22862 finish time Fri Sep 28 15:30:26 2007
    Code:
    cat amcheck.20070925141407.debug 
    amcheck: debug 1 pid 3959 ruid 0 euid 0: start at Tue Sep 25 14:14:07 2007
    amcheck: debug 1 pid 3959 ruid 0 euid 0: rename at Tue Sep 25 14:14:07 2007
    amcheck: time 0.045: running as user "root" instead of "amandabackup"
    amcheck: time 0.045: pid 3959 finish time Tue Sep 25 14:14:07 2007
    Code:
    cat amtrmidx.20070928153027.debug 
    amtrmidx: debug 1 pid 22879 ruid 504 euid 504: start at Fri Sep 28 15:30:27 2007
    /usr/lib/amanda/amtrmidx: version 2.5.2p1
    amtrmidx: debug 1 pid 22879 ruid 504 euid 504: rename at Fri Sep 28 15:30:27 2007
    xxx.yyy.com /file1 -> /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file1/
    could not open index directory /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file1/
    xxx.yyy.com /file2 -> /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file2/
    could not open index directory /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file2/
    xxx.yyy.com /file3 -> /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file3/
    could not open index directory /etc/amanda/daily/index/xxx.yyy.com/_file3/
    amtrmidx: time 0.004: pid 22879 finish time Fri Sep 28 15:30:27 2007
    Code:
    cat amtrmlog.20070928153027.debug 
    amtrmlog: debug 1 pid 22878 ruid 504 euid 504: start at Fri Sep 28 15:30:27 2007
    /usr/lib/amanda/amtrmlog: version 2.5.2p1
    amtrmlog: debug 1 pid 22878 ruid 504 euid 504: rename at Fri Sep 28 15:30:27 2007
    Keeping 10 log files
    amtrmlog: time 0.003: pid 22878 finish time Fri Sep 28 15:30:27 2007
    there you go, tell me what you get from that.

    thanks

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    8

    Default

    Hi,

    I would say your 'tapetype' definition in amanda.conf is wrong. I use LTO3-400, the types are defined in [url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Tapetype_definitions[/url] make sure this is set right.

    Can you also make sure you can use the OS to just write to the tape (using tar/cpio) just to confirm it can see the drive?

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by stuart_cherrington View Post
    Hi,

    I would say your 'tapetype' definition in amanda.conf is wrong. I use LTO3-400, the types are defined in [url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Tapetype_definitions[/url] make sure this is set right.

    Can you also make sure you can use the OS to just write to the tape (using tar/cpio) just to confirm it can see the drive?

    i have set the tapetype defition to what you suggested.

    what exactly do i type to test writing to tape?
    thanks

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    60

    Default

    Quote Originally Posted by astol View Post
    what exactly do i type to test writing to tape?
    thanks
    Use command dd if=/dev/null of=/dev/nst0 bs=32k count=1

    Replace /dev/nst0 with the path to your tape device

    If the write is successful then its OK .
    If its not successful you need to check your tape media or device

  10. #10
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    Use if=/dev/zero
    eg. dd if=/dev/zero of=/dev/nst0 bs=32k count=1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •