Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: taper: FATAL no device is available

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Goshen, KY
    Posts
    38

    Unhappy taper: FATAL no device is available

    Amanda 3.1.0 (svn.3164)

    using FreeBSD 6.4-RELEASE-p10

    using Exabyte Mammoth EZ17 library.

    using mtx version 1.3.11

    using chg-robot

    amstatus:

    free.bsd1.net:/u 0 20178m failed: killed while writing to tape (14:56:14)

    also:

    taper: FATAL no device is available to check the data_path at /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.10.1/Amanda/Taper/Scribe.pm line 504.

    also:

    free.bsd1.net /u lev 0 FAILED [too many taper retries]
    free.bsd1.net /u lev 0 partial taper: error from mtx:

    also:

    driver: Taper protocol error
    driver: going into degraded mode because of taper component error.
    taper: Error from set_label: error from mtx:
    taper: Will request retry of failed split part.

    also:

    taper: Amanda::Taper::Scribe: ignoring error while finishing device 'tape:/dev/nsa0': Error writing block: Mysterious short write on tape device: Tried 32768 got 0
    taper: Amanda::Taper::Scribe: operation failed: error from mtx:
    taper: Amanda::Taper::Scribe: cancelling the transfer: error from mtx:

    ...


    Tried this previously on 3.1.0beta2 with same/similar results. (left a message on this forum on May 14th).

    Falling back to 2.6.1p2 ... operation is successful.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    Can you post the complete taper.*.debug file

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Goshen, KY
    Posts
    38

    Default taper.*.debug too large

    The taper.*.debug file is 50+ meg raw and 800+ k zipped. How should I upload it? (the posted limit is 97.7 k )

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    Post the latest thousand lines.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Goshen, KY
    Posts
    38

    Default taper.*.debug

    taper-debug.zip attached
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    I can't extract files.

    $unzip taper-debug.zip
    Archive: taper-debug.zip
    warning [taper-debug.zip]: 76 extra bytes at beginning or within zipfile
    (attempting to process anyway)
    error [taper-debug.zip]: reported length of central directory is
    -76 bytes too long (Atari STZip zipfile? J.H.Holm ZIPSPLIT 1.1
    zipfile?). Compensating...
    skipping: - need PK compat. v4.5 (can do v2.1)

    note: didn't find end-of-central-dir signature at end of central dir.
    (please check that you have transferred or created the zipfile in the
    appropriate BINARY mode and that you have compiled UnZip properly)

  7. #7
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    I extracted it with a newer unzip (6.00f BETA)

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada
    Posts
    1,049

    Default

    Can you try the attached patch?

    Are you using mtx to control the tape changer?
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Goshen, KY
    Posts
    38

    Default mtx and patch

    Jean-Louis,

    yes and yes.

    using mtx version 1.3.11

    I will apply the patch and retry tonight.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Goshen, KY
    Posts
    38

    Default patch applied

    Jean-Louis,

    I applied your patch to 3.1.0 (svn.3170) and reran the backup.

    The results look identical.

    I am enclosing the first 10000 lines and the last 10000 lines of taper.*.debug.

    This system is available most evenings for testing.

    Let me know what you want to try next.

    Thanks.
    Attached Files Attached Files

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •