Results 1 to 5 of 5

Thread: Settings so a full backup can span multiple tapes (ZE 3.0)

  1. #1

    Default Settings so a full backup can span multiple tapes (ZE 3.0)

    I'm trying to back up a server directory that has over 1TB of data to a SuperLoader 3 with a 16 tape changer on OpenSolaris ([url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Tapetype_definitions#Quantum_DLTS4[/url]).

    I've added 12 800GB tapes to the backup set and successfully labeled them.

    I've looked through the documentation but most of the information regarding spanning multiple tapes seems to be for the older open source version.

    Error message:

    FAILURE DUMP SUMMARY:
    fileserver1 /fileserver/Fileserver1 lev 0 FAILED "[dump larger than available tape space, 1180481784 KB, but cannot incremental dump new disk]"
    planner: FATAL cannot fit anything on tape, bailing out

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,559

    Default

    Quote Originally Posted by todd View Post
    I'm trying to back up a server directory that has over 1TB of data to a SuperLoader 3 with a 16 tape changer on OpenSolaris ([url]http://wiki.zmanda.com/index.php/Tapetype_definitions#Quantum_DLTS4[/url]).

    I've added 12 800GB tapes to the backup set and successfully labeled them.

    I've looked through the documentation but most of the information regarding spanning multiple tapes seems to be for the older open source version.

    Error message:

    FAILURE DUMP SUMMARY:
    fileserver1 /fileserver/Fileserver1 lev 0 FAILED "[dump larger than available tape space, 1180481784 KB, but cannot incremental dump new disk]"
    planner: FATAL cannot fit anything on tape, bailing out
    Please look at Amanda Enterprise 3 manuals (Zmanda Management Console manual, chapter Backup How). Check your backup set configuration for "Maximum Media per Backup" field value. You should set this value to 2.

    Paddy

  3. #3

    Default

    I've given up for the time being trying to backup our large fileserver (2.1TB) using zmanda. Right now I'm just trying for a small victory backing up a 1.1TB windows 2003 server and I'm getting errors like:

    FAILURE SUMMARY:
    geodata1 "C:/" lev 0 FAILED [data write: Not enough space]
    geodata1 "C:/" lev 0 FAILED [data write: Not enough space]
    geodata1 C:/ lev 0: partial taper:


    FAILURE DETAILS:

    /-- geodata1 "C:/" lev 0 FAILED [data write: Not enough space]
    sendbackup: start [geodata1:"C:/" level 0]
    sendbackup: info BACKUP=pkzip
    sendbackup: info RECOVER_CMD=Extract with zmanda windows client or unzip program
    sendbackup: info end
    \--------

    /-- geodata1 "C:/" lev 0 FAILED [data write: Not enough space]
    sendbackup: start [geodata1:"C:/" level 0]
    sendbackup: info BACKUP=pkzip
    sendbackup: info RECOVER_CMD=Extract with zmanda windows client or unzip program
    sendbackup: info end
    \--------

    The staging area on the zmanda server has 4.7TB free. I have 6 brand new 800GB LTO4 tapes (4.6TB uncompressed) assigned to the backup ( Maximum Media Per Backup = 6). The C: Drive on the client being backed up (geodata1) has 768GB free. Where the heck is there "Not enough space"?

    DUMP SUMMARY:
    DUMPER STATS TAPER STATS
    HOSTNAME DISK L ORIG-GB OUT-GB COMP% MMM:SS KB/s MMM:SS KB/s
    -------------------------- ------------------------------------- -------------
    geodata1 "C:/" 0 28 -- PARTIAL 7:57 61730.1 PARTIAL


    STATISTICS:
    Total Full Incr.
    -------- -------- --------
    Estimate Time (hrs:min) 0:02
    Run Time (hrs:min) 1:01
    Dump Time (hrs:min) 0:00 0:00 0:00
    Output Size (meg) 57987.8 57987.8 0.0
    Original Size (meg) 0.0 0.0 0.0
    Avg Compressed Size (%) -- -- --
    Filesystems Dumped 0 0 0
    Avg Dump Rate (k/s) -- -- --

    Tape Time (hrs:min) 0:08 0:08 0:00
    Tape Size (meg) 28748.5 28748.5 0.0
    Tape Used (%) 3.5 3.5 0.0
    Filesystems Taped 1 1 0

    Chunks Taped 1 1 0
    Avg Tp Write Rate (k/s) 61730.1 61730.1 --


    USAGE BY TAPE:
    Label Time Size % Nb Nc
    fileserver_set_one-003 0:08 28G 3.5 1 1

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,559

    Default

    It appears staging area (holding disk) configuration is not
    correct. Can you please run zm-support tool (/opt/zmanda/amanda/bin directory) and provide the output?

    We would like to look at your configuration files?

    Are you using Amanda Enterprise 3.0 or Amanda Enterprise 2.6.4? Did you migrate your configuration from 2.6.4 to 3.0?

    thanks,
    Paddy

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    1

    Default

    I am having a very similar problem, did you find a solution for this one?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •