Hi,
I'm sorry if this is not the proper place for this post, but since it is a problem with the last release, I think it is the right place, mainly because there is nothing on release notes about this problem.

I was using 2.6.0.p2 on a openSuSE 10.2 system. Everything is all right.
This weekend I update Amanda to 2.6.1.p1 and it does not recognize tapes from previous version 2.6.0.p2.

amcheck returns:
Code:
Amanda Tape Server Host Check
-----------------------------
WARNING: holding disk /var/lib/amanda/holdings/diario: only 30032 MB available (30720 MB requested)
Found an empty or non-amanda tape.
       (expecting tape diario-18 or a new tape)
Server check took 29.863 seconds

Amanda Backup Client Hosts Check
--------------------------------
Client check: 3 hosts checked in 1.445 seconds.  0 problems found.

(brought to you by Amanda 2.6.1p1)
Interesting is amlabel recognize the same tape:
Code:
amlabel: label diario-18 already on a tape
I have to use the force flag to get it relabeled:
Code:
root@bigslam:/etc/amanda>/bin/su - amandabackup -c "/usr/sbin/amlabel -f diario diario-18"
Reading label...
Found an empty tape.
Writing label diario-18..
Checking label...
Success!
root@bigslam:/etc/amanda>/bin/su - amandabackup -c "/usr/sbin/amcheck diario"
Amanda Tape Server Host Check
-----------------------------
WARNING: holding disk /var/lib/amanda/holdings/diario: only 30028 MB available (30720 MB requested)
read label `diario-18', date `X'.
NOTE: skipping tape-writable test
Tape diario-18 label ok
Server check took 0.037 seconds

Amanda Backup Client Hosts Check
--------------------------------
Client check: 3 hosts checked in 1.211 seconds.  0 problems found.

(brought to you by Amanda 2.6.1p1)
The biggest problem is if I need to recover/restore something I will be in trouble, since my 2.6.0.p2 tapes are not recognized by 2.6.1.p1;

Both versions was installed by a rpm package for openSuSE. No problems during the upgrade (rpm -Uvh).

There are any changes in label formats from 2.6.0.p2 to 2.6.1.p1 that could explain this behaviour ?
There is anything I can do to re-use my previous tapes without re-label them ?
What is the procedure to recover something in previous 2.6.0.p2 tape using the last version 2.6.1.p1 ?

thanks,