PDA

View Full Version : Bug in mysql-ZRM ?



Johan Barelds
December 26th, 2006, 02:32 AM
Hi all,

I ran a backup of a remote mysql dbase which took more then 24 hours.
When i do a report over the backup i see the following:
---------------------
backup_set backup_date backup_level backup_size backup_time backup_status
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
koningin Sat Dec 23 16:49:42 2006 0 5.46 GB 05:08:23 Backup succeeded
---------------------
The backup-time is only 5 hours?
When i check the backup dir i see the following:
---------------------
-rw-r--r-- 1 root root 3538275712 Dec 24 21:57 backup-data
---------------------
This tells me that the backup has actually run more then 24 hours, so there must be a bug in the software.
I think that the software can't handle backups who run more then 24 hours.
It's starting to count from zero again when 24 hours are past...

Gr. Johan

kkg
December 26th, 2006, 02:51 AM
Hi all,

I ran a backup of a remote mysql dbase which took more then 24 hours.
When i do a report over the backup i see the following:
---------------------
backup_set backup_date backup_level backup_size backup_time backup_status
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
koningin Sat Dec 23 16:49:42 2006 0 5.46 GB 05:08:23 Backup succeeded
---------------------
The backup-time is only 5 hours?
When i check the backup dir i see the following:
---------------------
-rw-r--r-- 1 root root 3538275712 Dec 24 21:57 backup-data
---------------------
This tells me that the backup has actually run more then 24 hours, so there must be a bug in the software.
I think that the software can't handle backups who run more then 24 hours.
It's starting to count from zero again when 24 hours are past...

Gr. Johan

Thanks for reporting this. It looks like a bug in the reporting tool.
Just to verify there is no other problem, could you verify if your backup is ok?

--kkg

Johan Barelds
December 26th, 2006, 11:40 PM
Hi KKG,

I can confirm that the backup is ok.
It's just the reporting of time which isn't correct.
For the rest: i love this piece of sofware..:-) thanks!

Gr. Johan Barelds

paddy
December 29th, 2006, 11:44 AM
Can you please attach mysql-zrm.log for the backup run that took more
than 24 hours? Backup of a 5GB database does not take more than
20 minutes.

This will help us analyze the problem. If you wish, you can use the
ZRM for MySQL bug reporting (http://forums.zmanda.com/bugzilla) system.

Thanks,
Paddy