PDA

View Full Version : Ubuntu 10.04 Installation Woes - Dell TL2000



DoctorOctagon
August 6th, 2010, 01:45 PM
I have been trying to configure Amanda 3.1.1 on Ubuntu 10.04 for a couple days now and believe I have hit a dead end. I realize that my problems are stemming from the configuration, but I do not know how to correct them. This error has been appearing frequently after many failed attempts to properly assign the tape device in amanda.conf.


amandabackup@freya:/var$ amcheck DailySet1
Amanda Tape Server Host Check
-----------------------------
Holding disk /space/amandahold/DailySet1: 61669376 KB disk space available, using 61566976 KB
slot 1: File /dev/sg4 is not a tape device
This problem persists no matter what /dev/ address I assign it to (/dev/nst0, /dev/st0, etc.).

Here is the tpchanger and tapedev part of my amanda.conf


#
define changer myrobot {
tpchanger "chg-multi:/dev/sg4" # your changer device file
changerfile "chg-multi-state"
# tapedev "tape:tape:/dev/sg3" # your tape drive device file # I commented this out because it was giving errors about only being able to specify one (tpchanger or tapedev) or the other #
}
tapedev "myrobot"


amdevcheck fails everytime I try to validate the volume. The device's hardware address according to /proc/scsi/scsi is listed below.


Host: scsi3 Channel: 00 Id: 04 Lun: 00
Vendor: IBM Model: ULT3580-TD3 Rev: 88M2
Type: Sequential-Access ANSI SCSI revision: 03
Host: scsi3 Channel: 00 Id: 04 Lun: 01
Vendor: IBM Model: 3573-TL Rev: 7.40
Type: Medium Changer ANSI SCSI revision: 05


The device in question is a Dell Powervault TL2000 (also know as IBM TS3100).

Please advise.

Thanks